Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Thursday, May 11, 2006

Taman Mini Rosmah


Ini sebahagian pokok yg aku dah tanam. dah 2 tahun kami menginap rumah ini sejak ogos 2004. rumah ni suami aku beli.. dia beli main-main masa dia bujang tahun 2000. kalau ada rezeki..aku pun nak beli umah satu agar lebih selesa dah senang nak buat kenduri kendara doa selamat. Kat depan umah aku lum ada pokok yg menjadi..baru tahap kedua. tahun depan aku akan tunjukkan perkembangan taman aku ni. kami tengah nak cari pejalan kaki (batu) bentuk tapak kaki. tapi tak jumpa2... kena tempah kot! sejuk sikit umah aku bila ada kehijauan mcm nie.

TESIS MAHASISWA BUTA


cemekom... setelah memerah otak dan keringat maka siap tesis aku bertajuk " Tahap Penggunaan Laman Web Dikalangan Mahasiswa Yang Cacat Penglihatan di UPSI, UM dan UKM ". tesis ni aku pi site sendiri, ke hulu hilir naik LRT. pada mulanya, hasrat aku membuat tesis ini utk memenuhi syarat pengajian. aku kagum dengan tesis en Samudin Kasan dari Institut Perguruan Darul Aman, Jitra Kedah tentang kajiannya tentang pembangunan laman web untuk pelajar SMK Tunku Abdul Malik. Aku terus terpikir utk meneruskan kajiannya tapi melibatkan pelajar di ipt. semakin aku kaji, minat ku kian mendalam. bukan mudah pelajar buta nak belajar di IPT. semangat mereka memang tinggi. terima kasih untuk adik ahmad samsuri, kok soon, shamuni dari UM, abg razali dan laila dari UPSI, kitti dan masnani dari UKM di atas kerjasama kalian. Penyelia aku berminat utk mendaftarkan paper ni pada seminar anjuran UKM. Jadi apad 6 hingga 7 disember 2005 bertempat di Palm Garden Hotel IOI Resort, Putrajaya aku menjadi pembentang bersama lecturer aku. kecut gak perut coz semua yg bentang tu lect2 belaka..bertaraf dr dan prof... untuk diri sendiri, aku berbangga aku boleh duk kat depan ketika itu, di hadapan para cerdik pandai. nasib baik aku dpt menjawab semua persoalan. ramai yg berminat dgn tesis aku. maybe ramai terlepas pandang tentang pelajar-pelajar buta ini. Aku dapat A bagi tesis ini. Terima kasih pn nor zuhaidah mohd zin UPSI kerana membimbing aku hingga berjaya.