Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Tuesday, December 30, 2008

Tahniah di atas kejayaan anak-anak murid cikgu

Tahniah buat anak didik cikgu yang telah berjaya dalam PMR 2008.

Bagi yang tidak berjaya jangan putus asa. Cuba usaha lagi ok!!

Tahniah buat Syahmi, irsyad, afiqah dan fatin serta teo chee cien coz dpt 9A juga pada student SMKDSE lain yg dpt straight A's. sorry cikgu lupa nama, ramai lah...

Untuk anak angkat cikgu :
Solihin...
7A 1B tu kira oklah... tapi cikgu confuse... why Geog B????
Anyway..math you got A right. Congrats!

Nazmi...
7A 1B 1C pun apa kurangnya. kira ok tu!!

Jowie... cikgu terperanjat you bleh dpt 6A 2B. Selalu you dpt 3A jer kan?

Tahniah buat pelajar 3KE1 dan 3RK2 coz semua lulus maths. Tahniah!!
Yang dapat A... cikgu tak lupa janji cikgu pada you all. tungguuuuu.....

Buat anak murid cikgu yg lain...
tahniah!! teruskan perjuangan kamu yg belum selesai...

Friday, December 12, 2008

Key Chain Untuk ke Khemah Budaya Tanjung Pinang, Riau, Indonesia


Pada 15 Dec 2008 nie aku, suami & beberapa lagi pemimpin pengakap neg. johor akan menyertai Perkhemahan Budaya di Tanjung Pinang, Riau Indonesia. Aku ditugaskan utk menyiapkan keychain kontinjen. banyak tuuuu... 200 keping. mana aku larat jerlah...suami pun turut siapkan keychain. lukis gambar ikan puyu lagi...

Kucing Hitam




















Kucing Hitam...
Kau berjalan di depanku...
Ku tak hirau...
Hanya mainan duniaku...

itu antara petikan petikan lirik lagu Kucing Hitam nyanyian Bittersweet. Sejak cuti sekolah nie...hari2 dapur ku berasap. tapi setiap kali aku mula berada di dapur...datang lah seekor kucing hitam yg setia menantikan habuan... aku panggil Hitam Tonggek. Dulu sebelum hitam datang, ada gak kucing yg selalu teman aku kat dapur, Gemok nama dia. mana ntah... tak pernah datang lagi. Gemok nie Kucing Hero kat lorong belakang umah aku. semua kucing takut dgn dia... hitam..hitam.... tahu plak aku nak amik gambar... berposing sakan...

Thursday, December 11, 2008

LEMBU KORBAN ROSMAH




















Sempena bulan Qurban nie, suamiku telah melaksanakan ibadah Qurban utk ku.


Thanks Sayang!.
So...gambar di atas tu lembu yg telah di Qurbankan. Bila cerita bab Qorban nie... buka lah kitab agama semula. coz dulu belajar tapi tak dipraktikkan...itulah akibatnya... tapi dah terjawab persoalan.


Selamat Menyambut Hari Raya Qorban rakan-rakan...Mudah2an dilimpahkan rezeki utk menunaikan haji di usia muda. Amin...

Wednesday, December 03, 2008

LOGO PENGAKAP BERTUKAR SETELAH 100 TAHUN KEPENGAKAPAN

Logo pengakap Malaysia kini telah bertukar warna pada lingkarannya. Pertukaran warna melibatkan lilitan tali berwarna biru bertukar kepada kuning bersempena 100 tahun kepengakapan di Malaysia.


dipetik daripada ruang Forum di website http://www.malaysiascout.org/


LOGO LAMA PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA




























LOGO BARU PERSEKUTUAN PENGAKAP MALAYSIA
Bersempena 100 tahun kepengakapan Malaysia.

Tuesday, December 02, 2008

Kursus Manikayu Modul berubah ke sistem lama...Betul ker??

Dengar...dengar...

Dengar-dengar.. sistem kursus manikayu yg ada A, B tu akan bertukar menjadi kepada sistem lama mcm manikayu I, II, III, IVA, IVB...Betul ker... sampai la nie belum dapat berita sohih. Kalau ada pihak yg ada black n white pasal kursus manikayu ni, sila hebah2kan.

Sebab Januari 2009 mungkin ada kursus manikayu kelana pgkt A dan B di Johor.

Apa pula berita pasal logo pengakap bertukar warna...maksud saya lilitan tali katanya telah bertukar warna daripada BIRU kepada KUNING... Apa sebab musababnya ia bertukar warna yek ??? siapa boleh jawab dgn fakta ??