Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Thursday, December 05, 2013

Ahmad Amar Ahmad Azam Siri 4


Ahmad Amar Ahmad Azam Siri 3


Ahmad Amar Ahmad Azam Siri 2


Video Ahmad Ammar Ahmad Azam Siri 1

Siri 1

Tuesday, November 26, 2013

Pengajaran Kaedah Heuristik



Soalan terakhir yang memerlukan memerah  keringat otak. Kaedah heuristik ni rupanya kaedah model polya. teringat bab pertama add maths masa form 4 zaman sekolah. buku teksnya kecik tapi tebal. bab satu cerita pasal model polya. baca dan baca..tak paham. tanya cikgu...cikgu suruh tanya kawan....hahahaha...memang susah nak sediakan bahan utk ngajar guna kaedah nie rupanya!!!


Walau sekolah dah cuti, saya masih belum bercuti. soalan KBAT Maths. lepas paper perdagangan dan sains sukan...baru boleh cerita bab berjalan cuci mata dgn suami dan pia. tu pun sekejap sebab suami ada latihan intensif pasukan olahraga sekolah start december nie.

Main dengan pia depan rumah ajer ler jawabnya.




Wednesday, November 13, 2013

Portal e-Guru


Selamat melayarinya. Amat berfaedah sebagai panduan guru.


.

Friday, October 11, 2013

AJK Kelab Perdagangan SMKDSE 2014


Pengerusi :  Chiew Su Qing (4PA)

Naib Pengerusi  :  Pek Yao Te (4PD2)
Setiausaha  :  Soh Myra (4PA)
Naib Setiausaha  :  Goh Wai Chern (4PD3)
Bendahari  :  Tan Yi Chian (4PA)
Naib Bendahari  :  Angel Pek Hui Ling (4PD3)


Tuesday, September 10, 2013

Kertas Peperiksaan Percubaan PMR 2013 Matematik

Monday, July 01, 2013

Boys of straits scene awaydays 12/4/13 at Ganu



Luaskan kuasamu, oh Johor ku.
Hancurkan semua musuhmu, pahlawanku.
Setia bersamamu Johor, merah biru.
Hidup mati Johor

lalalala.. lalala..
Hidup mati Johor


Thursday, May 09, 2013

JUS KOKTAIL PEMBERSIH USUS


JUS KOKTAIL PEMBERSIH USUS

Resepi yang sesuai untuk berfungsi sebagai 'Indah Water Consortium' pada usus kita.. hihi

Bahan-Bahan : 

1 Biji Timun (buang kulit - jika bukan organik)
1 Genggam Bayam
1 Genggam Daun Parsley (Daun Pasli)
1 Tangkai Celery
1/2 Biji Lemon - buang kulit

Methodology :

Masukkan dalam Blender & Kisar kesemuanya.

= Siap Untuk di minum!

# Sesuai untuk di ambil pada waktu petang - menggantikan makan malam - Enhance Detoxification + Weight Loss #

Selamat Mencuba!

- Dr. Malinda

Monday, May 06, 2013

TANAH TERGADAI JANGAN PULA HILANG KUASA



Anak kecil main api
Terbakar hatinya yang sepi
Air mata darah bercampur keringat
Bumi dipijak milik orang

Nenek moyang kaya-raya
Tergadai seluruh harta benda
Akibat sengketa sesamalah kita
Cinta lenyap di arus zaman

Indahnya bumi kita ini
Warisan berkurun lamanya
Hasil mengalir ke tangan yang lain
Peribumi merintih sendiri

Masa depan sungguh kelam
Kan lenyap peristiwa semalam
Tertutuplah hati terkunci mati
Maruah peribadi dah hilang

Kini kita cuma tinggal kuasa
Yang akan menentukan bangsa
Bersatulah hati bersama berbakti
Pulih kembali harga diri

Kita sudah tiada masa
Majulah dengan maha perkasa
Janganlah terlalai teruskan usaha
Melayu kan gagah di nusantara.

Semua bermula dengan tangan kita, jangan tunggu orang lain yang menegakkannya!

Friday, April 19, 2013

LOGO FELDA

Untuk Kenang-kenangan