Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Saturday, August 13, 2005

Rosmah VS Rafidah









Ada ramai yang kata muka aku mcm rafidah aziz, betul ker? cuba korang perati betul2...sama ker?

Sekolah Khas

Ini gambar masa aku sekolah khas tahun 1991. cikgu jailani tu penuh ilmu did ada. dia dah meninggal dunia. semoga rohnya dicucuri rahmat. aku dok sebelah kanan dia.

Desaru 1999

Ini gambar sebahagian dr kluarga aku.
Bediri dari kiri :
Abg mus(abg ipar), kak silah, rani(anak sedara aku), along, abang long(abg ipar), abang aku- abg nuzi, adik aku-maman. Yang mencangkung tu, aku, anak sedara aku-yati, anak sedara gak-ira dan kakak aku-kak yot. tak der dlm gambar, adik aku odin dan mak bapak aku. masa nie kami konvoi ke desaru..tak jauh dr rumah makbapak aku kat air tawar 1,kota tinggi.

5 Sains 1993

Berdiri dari Kiri :
Nazim, Samsul, Shahrizan, Osman, Mahathir(Meninggal dunia), Rahim, Norjihan, Kamaruzaman, Ahzli, Izwan, Khairul Azhar, Mohd Puzi, Edanistafa, Suhairi, Sezali, Salehuddin.
Duduk dari kiri :
Norazilah, Zulilah, Rohana, Nurhamimah, Diniha, Zainab, Pn Rosita, Suhana, Iswani, Roslia, Norlela, Norhazlina, Rosmah.
Sumer jadi orang. Sumer masuk U & itm, aku jerk tertinggal masuk maktab coz bapak aku tak bagi daftar masa aku dapat itm amik dip sains. Bapak aku kata, pompuan tok sah belajar tinggi coz nanti duk dapur gak akhirnya. masa tu aku rasa penat jerih aku study macam sia2 jerrr...baik aku masuk sastera awal2... aku dgn terpaksa daftar masuk maktab perguruan kat kuala terengganu. aku bg laluan kat adik aku yang keluarga jangka akan dapat utm. adik aku masuk utm masa aku dok maktab. aku kluarga susah. kena mengalah kat adik. Kini, aku dah setaraf dengan depa sumer..aku akhirnya bergelar jugak mahasiswa. boleh bagi duit lebih sikit kat mak abah bila kuar nanti berbanding jadi cikgu sk rendah. 10% gaji sek men lebih besar dr 10% gaji sek rendah. 10% tu aku khas utk mak abah aku. mintak berkati hidup aku. itu jer yg mampu aku bagi.

SKSA Bowling Hari Keluarga



Gambar tak brapa clear..coz ramai sangat nak masuk muka. nie sebahagian cikgu2 kat SK Sri Amar,JB. Itu kira last hari kluarga aku kat Sri Amar. Kami main bowling kat Daiman Bowl, Johor Jaya. Hari tu aku dapat tempat ke-3 individu..group...hampeh! GB aku en hamzah hamid dan GPK 1 aku kak jem , GPK Koko kak muji sporting giler....aku pakai t-shirt meroon, tudung cream, duduk kat tangga. Aku rindu warga Sri Amar....kalau tak disebabkn PKPG, aku tak kan pindah dr sek tu... kini gb aku dah pi JPNJ dan kak jem dah jadi GB kat Damai Jaya, JB.

Rosmah dan Zaleha



Rosmah dan Zaleha. Kawan baik aku dari aku darjah 1 hingga darjah 6. sekarang tak tau leha kat na....last aku jumpa dia masa turun kat kota. pastu dah lost contact..kalau sapa2 kenal kat member aku tu...kirim salam kat dia. banyak kisah kami berdua yang sukar dilupa. sama-sama susah, sama-sama miskin...dapat susu kotak percuma..hehehe...pendidikan merubah segalanya..... hidup perlu diteruskan... kita boleh merubah nasib kita jika kita berusaha.

p/s Kiut tak aku..gambar nie masa aku darjah 6. mata aku tak sepet lagi coz masa tu lum pakai cermin mata. form 1 aku start pakai benda alah tu...kini mataku sepet! huuuuaaaaaaaa......

Pengakap Selamanya



Akum, sebelum aku masuk pkpg, aku aktif pengakap. itulah kami berempat kehulu-hilir, 1 geng, 1 kepala..best gilerrr.. dari kiri gambar zaharah (kak joy) dia ngajar kat SK Yahya Awal, JB. Dia selamba badak.... Kedua tu Roshita Jaffar (kak ita).ngajar kat SK Skudai Baru, JB.ini ketua brutal kami...dia yang selalu menceriakan suasana. Yang ke-3..Rosmah Abdullah..akulah tu..tak percaya? kurus kan? bila aku stop scout..badan aku terus jer di pam-pam.. hehehe..lepas pkpg nie nak aktif semula ler... Masa tu aku ngajar kat SK Sri Amar, JB. dan yang kanan tu mardiah baian (mar)..Ngajar kat SK Cacat Pendengaran, JB. dia nie pun sekepala dgn kak ita...nano-nano... kalau jambori ke ujian pentarafan ker... perkhemahan ker, kamilah yg memenuhi unit urusetia. sporting giler. Tak lupa pengalaman kat jambori dumai, indon...ribut woi.... aku pen pesuruhjaya bhg pentadbiran(s/u daerah) kak ita dan mar penolong pesuruhjaya hal ehwal wanita dan kak joy bahagian latihan. La nie... tak berapa aktif sangat... aku dah sign out masuk upsi. Gambar nie amik hujung tahun 2002 masa perhimpunan agung pengakap negeri johor. Januarinya aku masuk PKPG kat IPDA, Kedah.

Monday, August 01, 2005

Peksa final sem4

Akum, aku masuk lagi blog balik. penat baca. sebelah tu gambar aku & kelas pkpg it slps peksa pentadbiran sistem komputer, paper last bg sem4..tawakal jerlah. gambar nie di amik di sblh kanan dewan sitc. gambar kat belakang tu adlh bangnan library yg gedabak.
Dari kiri gambar : iskandar, faizal, rosidi, aminuddin, mohd nizam, faizan, rosmah(aku), norizam, nur shahirah, azhari, hamzet dan abd rahim.
tiada dlm gambar:azmi, has, haris,mohd nazri

Sunday, July 31, 2005

Aku sah jadi isteri




5 june 2004, aku sah jadi isteri kepada seorang insan yg teramat istimewa dalam hidup aku, RAMLI BIN HJ IBRAHIM. bermacam rintangan yg aku hadapi sebelum nikah nie. bayangkanlah bertapa teruknya aku menanggung derita bila bertunang cukup 3tahun. utk org di luar sana, tok sahler hang tunang lama2 ..seksa. byk dugaan. nyaris putus! semoga kami hidup bahagia hingga ke dalam syurga..amin! kini aku duk kat tmn setia jaya, batu pahat. husband aku ngajar kat smk kolam air. cantik tak gambar kami. itu hantaran dr pihak aku...sumer aku buat sendirik lepas balik dari brunei&sabah..cantik tak?.hehehe

Lawatan ke Brunei and Sabah

Pada 28 mac hingga 3 april 2004, aku dan member pkpg it, pkpg multimedia, pkpg sains dan pkpg sains sukan buat lawatan ke brunei and sabah. kertas kerja yg kami buat akhirnya menjadi kenyataan. sekali lagi sbg s/u aku tak kisah dan sangup korban wang mcm masa jadi pen pesuruhjaya(s/u) scout jb dulu9sblm masuk upsi). aku gembira projek kami berjaya. 43 orang termasuk 7 lect turut serta. best giler. cuma ada satu insiden yg membuat aktiviti menjadi hambar. biarlah..hanya mereka yg tau aje yg merasainya. for all of you, thanks for give and take... thanks to all lect yg sporting abis....bila plak kita nak pi australia...aik...kata aritu nak pi sana..jadi ke cikgu anas? rohaizi? amacam..zahri? sem nie geng hang pi mana?

Gunung Tahan 2001


Wei..jumpa lagi.
Aku nak citer sket. sblm aku masuk pkpg, aku nie aktif dgn scout. selalu ler pi sana, pi sini. paling best, aku pi gunung tahan. pengalamannya...toksahlah nak cakap. ada manis, ada pahit..hehehe..sampai kuku kaki aku pun tercabut. kami berjaya naik dan turun dlm masa 7 hari 6 malam..penat tul..tapi..permandangannya memang cantik giler. kami pi 9 org jerk.
Dari kiri gambaq : abd razak (ajax), ramli, aku(rosmah), noranita(ita), annuar(nuar), akmal nizam(nizam), ani josfina(ani), rosmi dan azman(man).
inilah team yg selalu pi hiking. disebabkan aku suka hiking (tahan, ledang, belumut, tempurung,jamboree dll)..bila aku stop sumer tu..kini badan ku bertambah berat coz bila dah masuk pkpg ni, semuanya stop....geng pun ramai yg masuk U. susahnyer nak turunkan badan.ihik..ihik... uat kawan2 tahan....simpan kenangan bersama..bukan senang nak panjat gunung tu..kalau ada lif kan senang kan? wuahaha:)

PKPG IT 2003/2006

Assalamualaikum,Buat kawan-kawan di luar sana. Ini adalah paparan pertama aku di web blog nie. aku nie student tue..hehe pkpg it upsi 03/06. Gambar kat sebelah tu masa kami pra pkpg dulu. meh aku kenal sorang2.Dari kiri gambar(berdiri) radha, aku(hehehe),shahirah(kak ira), anbumani, rosazlila, iskandar, mohd nizam(ujang), norizam(kak zam), nizam, azmi, faizan, rosidi(matdie), zainal(ust enal, faizal(che mat), haris.Mencangkung : Azhari(chief), aminuddin, has, rahim dan hamzah(zet).Gambar nie kami amik kat depan comp lab kat IPDA. La nie, kami cuma tinggal 16 orang je. Radha, nizam dan rosazlilla masuk sek semula, anbu dan ust enal pi upm.Thanks to puan yati yg macam emak kami, en shukri, tn hj azmi, tn hj abd shukor, en fadzillah, tn hj mazuki, ustaz zakaria, en nazri, mis cheng pang, en samudin, en jusni dan tn hj abu bakar coz curah ilmu pada murid tue-tue nie. terima kasih atas kesabaran kalian.