Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Friday, November 30, 2007

Majlis Gilwell Reunion n Indaba JAMSEL 2001

Bersama Suami tersayang.
(Masa nie tengah mula nak intim, blum declare utk jadi pakwe makwe. hehehe...)
Majlis Gilwell Reunion n Indaba
Jambori Selangor 2001

Friday, November 16, 2007

Sultan Selangor Mencemar Duli ke Kontinjen Johor


Sulaiman daud, Rosmah Ajak (Jambori Selangor 2001)


Kami bergambar sempena dato' sulaiman melawat kontinjen johor dulu.


Rosmah Tahun 2001


Dengan kawan rapat, kak shita... rindulah zaman pengakap dulu kat JB.

Sekarang, saiz badan dah besar... malas nak pakai uniform. buruk jadinya...

Teringat Zaman Maktab dulu... MPKTBR dlm kenangan 94/97


Saturday, November 10, 2007

Aku n Husband masa abang Konvo 2004

Masa nie, aku baru 2 bulan nikah dgn abang.
I LOVE YOU SO MUCH, DARLING!
Semoga sabar dengan apa jua karenahku.

Target Tahun Depan...AKU NAK BABY!!!!

Bowling Girls From SMKJKA 2007

Gambar aku n Hubby masa dinner 2007

Malam tu, aku dapat rice cooker,
my husband dapat dua!
set punch(pinggan mangkuk) dan cadar tilam.
oklah tu beb!!!

Gambar masa pn salbiah bersara


Saat Kebanggaan Ku


Flyer utk Dinner 2007/2

Flyer utk Dinner 2007


Pamplet Persaraan 3 Guru

Selamat Bersara khas utk pn fatimah, pn chua and Mr Mong Seng.
Nie pun aku buat gak...

Persaraan Pn Hjh Salbiah, [engetua SMKJKA


Nie aku buat khas utk puan pengetua yg sporting tapi tegas....

slamat berehat puan!

Muka depan kad persaraan


Buku Program Persaraan Pengetua Hjh Salbiah

Nie aku gak yg buat... nie muka belakang kad persaraan tu...

Pamplet Majlis Kecemerlangan SPM Daerah Batu Pahat




Buku program nie, aku gak yg buat ...


Monday, October 29, 2007

Halaman Umah 2007

Ini gambar pokok bunga yg dah besar.
Pokok yg kat sudut tahun 2005 tu,

ada kat luar pagar (kalu nampak laa..)

next time maybe berubah lagi kot...

Wednesday, October 24, 2007

Halman umah tahun 2005...baru pindah...


Bersama lecturer Pn Norzuhaidah sebelum membentangkan project paper di IOI Putrajaya anjuran UKM.


Saturday, October 20, 2007

Selamat Hari Raya

Bergambar bersama adik dan anak saudara aku.
tu sebahagian ajer.
mudah-mudahan, raya tahun depan,
aku dah dapat bergambar dengan anak sendiri pulak.
Aminnnnnn....

Thursday, October 04, 2007

Gambar Geografi

Ini gambar kapal korek bijih timah.
Aktiviti mendulang bijih timah Bagaimana Empangan boleh Menghasilkan tenaga Hidroelektrik


Gambar Empangan...besarkan? betul tak cikgu cakap????





Saturday, September 29, 2007

For my dear students!

you can try to answer the questions for enhancement in each topic you want.
Esp 4 subject math n geog.
Good Luck !
http://www.e-tutor.com.my/

APR Workshop - ICT in Scouting

Asia Pacific Regional Workshop
on
"ICT in Scouting"
Tarikh : 5-9 September 2007
Tempat : Hotel Dynasty, Kuala Lumpur
Penyertaan : Malaysia, Filifina, Thailand, Hong Kong, Singapore, Brunei, Maldives,
Bangladesh, Jepun, Taiwan, Indonesia.
"Berkongsi pengalaman ICT bersama ahli pengakap sedunia"
more information :
http://aprscout.blogspot.com/

You Give Me Wings

Khas untuk suamiku tercinta...
Terima kasih atas sokonganmu selama ini.


You Give Me Wings
Sometimes it’s hard just to be yourself

I know you know
So close to tears wanting to give up
I felt all alone.....
But now you’re here right by my side
And I just want you to know
You give me wings when I’m falling
You lift me up when I’m down
Taking me high touching the sky
Yeah, you make me fly...
Now I am stronger than I was before
Because of you
I feel so alive and I’m wanting more
I can’t believe it's true and now you're here,
right by my side
Don’t ever let me go..... Oh baby,
Come fly away with me.....
You give me wings when I’m falling
That’s why I’m saying to you
you give me wings.

Friday, September 14, 2007

Pengakap Selamanya


Pengakap Selamanya
Untuk maklumat lanjut, sila layari http://johorscoutrover.blogspot.com

Wednesday, May 23, 2007

Cantik...


Biarku menjadi lilin
Memberikan cahaya
Terangi sekeliling dengan diri terbakar
Tak siapa yang sedar
Di saat kegelapan rela aku berkorban
Demi satu harapan
Biar masa berlari dan kau terus mendaki
Aku senang di sini dengan sabar menanti
Tanpa dendam dan benci
Andainya kau jatuh, terluka dan tersemput
Ku rawat biar sembuh
Aku takkan bertanya
Apakah nanti balasannya
Setiap pemberian
Demi satu ikatan
Keikhlasan di hati
Walaupun sering kau ragui
Pada suatu masa dan suatu ketika
Akan ke sana jua.

Sunday, May 20, 2007

Kegembiraan dan Kesedihan...tawakal pada kuasa ALLAH

Gembira
Setelah agak lewat 'datang bulan', dan rasa semacam jerk.. pada 19 April 2007 jam 9mlm selepas suami balik dari surau aku bersama suami tersayang pi klinik. Petang tu aku try pregnant tester 2x. keduanya positif. hati ku terdetik kegirangan. malam tu doktor di Klinik Min mengesahkan aku hamil masuk 3 minggu. Girangnya dalam hati. SUKUR PADA ALLAH. Balik tu aku sujud syukur pada ALLAH. ALLAH MAHA BERKUASA. Jun 2007 nie genap perkahwinan ku 3 tahun. tentunya kehadiran baby ini amat kami nantikan. Alhamdullilah...


Sedih
10 Mei 2007
Tapi, sebagaimana yg telah kita ketahui, ALLAH ITU MAHA BERKUASA! Pada 10 mei 2007 aku ke klinik Min utk pemeriksaan coz ada darah keluar sedikit. aku risau coz dah 2 hari. darah fresh plak tu. aku dah mula menangis, rasa mcm sesuatu akan terjadi. dr scan, dia kata, ikut gambar bawah nie, patutnya dah 6 or 7 minggu dah ada tanda titik sekurang-kurangnya - katanya jantung. dan katanya jantung atau ketulan daging dah mula terbentuk kecil. tapi belum berbentuk rupalah. tapi dalam 'sack' atau kantung tu, kosong, tak ada janin. doktor suruh aku rujuk ke pakar.


11 Mei 2007
Esoknya jam 3 ptg lps balik mengajar, aku pi PUTRA Specialist. Dr Selvam kata kandungan aku muda lagi, so, dia suruh datang 2minggu lagi. pastu dia bagi suntikan. Malam, lepas aku solat maghrib, mengaji, solat isya', mengaji tiba-tiba perut rasa sakit semacam. aku baca surah taubat, minta Allah kurangkan sakit. Alhamdulillah, sakit ku reda. Pastu aku tengok tv. suami masih belum balik masjid. selalu dia balik jam 9.30 lps dengar ceramah agama. 8.45 darah mula keluar banyak..dan banyak..dan banyak...aku berdoa mudah-mudahan suamiku dihatinya terdetik utk balik awal. jam menunjukkan jam 9 mlm. darah tak henti mengalir. aku rasa aku sudah tumpah darah. aku takut pengsan coz darah keluar banyak, kurang darah n pengsan. aku nekad ke rumah jiran. suruh panggilkan suamiku disurau. masa aku pi umah jiran tu, darah mengalir laju turun di celah kakiku. mcm drama 'chah' lakonan ida nerina tu jerk. suami ku sampai umah, packing barang trus anta hospital. aku masuk wad 6 katil 16. Masa kat umah tu, kantung tu kluar dah. masa nak amik air kencing kat hosp, uri dia plak kuar. sekali lagi aku menangis...sebak..sedih...mlm tu servik ku kena seluk doktor, sakit rupanya. dia kata dah bersih. tapi tunggu scan esok.




12 Mei 2007
Pagi sabtu tu jam 11.00 aku di scan oleh doktor. alhamdulillah. dr kata serviks aku bersih. ttak yah cuci (D&C-katanya sakit!). tiba-tiba dr kata, angkat punggung, buka kaki... aku terfikir dan dgn spontan bertanya "Dr nak seluk ke ?" dr tu lantas menjawab "ya". terus seluk...arghhh sakit beb! dia kata confirm bersih... darah keluar tu biasa. mcm darah nifas gak.


Thanks pada kakak aku dan familynya =>kak yot (salasiah) dan ishak(abg sahak) kerana melawat dan byk bagi panduan pada kami. tak lupa pada mak ngah, naa pey chee(na), norlida(ada), syarifah norfisah(icah) dan norazah(kak azah) di atas lawatan kalian.


Belum rezeki lagi. Kandungan ku tak sihat. Allah lebih menyayanginya. Alhamdullilah..suami ku amat memahami. dah masuk 8 hari aku kuar wad. sekarang dok umah. esok masih cuti (masuk ming ke-2). tunggu paper math dan geog utk ditanda. kesian murid-muridku. nasib baik...aku sempat mengajar tajuk2 yg akan kluar peksa. math = chap 1-7, geog=chap 1-8. aku ngajar form 3 di SMK Jalan Kolam Air, Batu Pahat, Johor.

Antara Kejayaan sepanjang 1/2 thn 2007

Pertama : Aku punya idea utk buat cover buku panduan guru sekolah bagi tahun 2007 dipilih oleh pihak pentadbir dan dipersetujui oleh pengetua. berbangga coz aku baru masuk 4 bulan kat smk jln kolam air batu pahat nie.

Kedua : Aku menang peraduan Gemilang Bersama Bintang anjuran berita harian. alah..bagi anugerah bintang popular 2006. aku dapat tempat kedua. dapat rantai dan loket berlian, pembesar suara mp3 dan tiket ke anugerah. tiket tu aku bagi pada adik aku kat kl. yg lain aku amik. alhamdullilah...

Ketiga : aku punya cover bagi Buku Program Anugerah Kecemerlangan Guru peringkat daerah Batu Pahat terpilih dan dipersetujui. bangganya... PPD setuju dan pilih cover aku.
Keempat : Aku telah selamat dilantik ke DG41 pada 1 sept 2007. alhamdulillah....

Kelima : Aku telah membangunkan software guna authoware mathematics bertajuk POLYGON. Dalam masa 3 hari siap..ala kadar jerk coz masa suntuk. software tu utk bertanding dalam pesta math sains daerah batu pahat. aku buat sorg jerk. ingat2 balik apa yg tn hj shukor pensyarah IPDA ajar masa aku amik paper multimedia. Aku dapat Naib Johan dalam pesta daerah tersebut. Bangga Gak..heheheh...next year..aku nak jadi Johan..Tungguuuu.....