Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Monday, March 16, 2009

Program Pemantapan Insaniah PMR 2009

SMKDSE telah menganjurkan Program Pemantapan Insaniah untuk pelajar2 Islam tingkatan 3. Program ni merupakan program motivasi Islamiah yg bertujuan membangkitkan dan mengingatkan kembali tanggungjawab para pelajar terhadap agama, rasul, ibu bapa dan pelajaran. Aktiviti seperti ice breaking, permainan, ceramah, tanyangan video, simulasi kematian, di alam barzakh, dijirus air kapur barus, program bersama ibu bapa dan bayank lagi. Peserta lelaki digelar Adik Kasih dan peserta pompuan digelar Adik Sayang.
Semoga keinsafan di hati Adik Kasih dan Adik Sayang tidak terhenti setelah tamat program. Semoga kalian berjaya dlm PMR.



Spot check, jangan tak spot check.
Ustazah Asnah, Cikgu Shamsiah, cikgu Fauziah, cikgu Jemaah, cikgu Norazmah dan cikgu Syazwani mengeledah beg pelajar pompuan. Antara alat2 solek yg paling berharga adalah pelembab rambut berharga RM 142.00. Setahu aku, sepanjang program nie semua wajib bertudung. bila masa nak melaram rambut tuuuu...eye shadow pun ada. teddy bear besar pun ada. Ish!! isha!! nak ke program motivasi ke nak pi picnic atau bercuti?? agak2 lah kan???


Ustaz Jasmi sedang memotong kuku peserta sambil diperhati ustaz Herman.


Khusyuk mendengar penerangan.


Pelajar pompuan pun khusyuk mendengar. sempat posing amik gambar. Qea! Qea!
Kesian pd peserta yg ibu bapanya tak dpt hadir. takpelah aidk kasih adik sayang, nanti balik umah jgn lupa peluk dan cium mereka. jgn lupa minta maaf dan mohon diberkati hidupmu.

Diharap, keinsafan ini bukan hanya sementara.


Pengarah Hospital Batu Pahat, Dr Jalaludin memeluk anaknya. anak beliau bersekolah di sekolah kami.

Selamat berjuang anak murid ku!!

0 comments: