Klik di sini untuk kembali ke halaman hadapan http://rosmah.blogspot.com

Monday, August 25, 2008

Soalan Percubaan PMR 2008

Koleksi Soalan Percubaan PMR 2008
PMR TRIAL 2008

Trial PMR 2008 Sekolah Berasrama Penuh
Math Paper 1
http://www.4shared.com/file/60381424/ab9fdbbf/MTH_PMR_K_1_trial_sbp_2008.html
Math Paper2
http://www.4shared.com/file/60381423/35fb4e1c/MTH_PMR_K_2_trial_sbp_2008.html
Answer
http://www.4shared.com/file/60381425/dc98eb29/skema_mth_PMR__K1_DAN_K2__trial__SBP_2008.html


Trial PMR 2008 Negeri Perak
Math Paper 1
http://abiat07.files.wordpress.com/2008/08/trial_mmp1_pmr_2008_perak.pdf
Answer Paper 1
http://abiat07.files.wordpress.com/2008/08/answer_mmp1_trial_pmr_08_perak.pdf
Math Paper 2
http://abiat07.files.wordpress.com/2008/08/trial_mmp2_pmr_2008_perak.pdf
Answer Paper 2
http://abiat07.files.wordpress.com/2008/08/answer_mmp2_trial_pmr_08_perak.pdf


Thursday, August 21, 2008

Skema Jawapan Math Paper 2 PMR Trial JPN Johor 2008







Wednesday, August 20, 2008

Iklan Petronas Hari Kebangsaan 2008

Jom Layan video lawak yg ada maksud tersirat ni.....kita layannnnn.....



amacam?? ada kelass tak????

Tuesday, August 19, 2008

Hari ni Suami tersayang balik

Hari nie suami aku balik dari rombongan PPD Batu Pahat ke Sarawak. Rombongan jurulatih2 sukan daerah di atas penat lelah mereka dlm MSSJ baru2 nie kot. pegi malam sabtu mlm ahad. tadi sms katanya dah sampai senai.

La nie aku tengah tunggu tikar sarawak. kata abang dia pos semalam. maybe hantar hari nie kot. so... raya tahun nie maybe use tikar sarawak sbb sblm nie kami bcadang nak beli carpet tebal yg mahal tu utk ruang tamu. carpet lama tu gatal lah. konsep suami aku - alah membeli menang memakai. kami dah dpt kumpul perabot jati sedikit demi sedikit. mula-mula set kerusi ruang tamu, meja kopi kerawang, day bed, katil 4 tiang, cermin besar berdiri, kabinet dapur sblh atas...lepas nie maybe meja telefon kot???

Selamat pulang sayang...

Monday, August 18, 2008

Dah 3 thn Usia Blog .

Pejam celik pejam celik dah cukup 3 thn aku bangunkan blog nie bermula pada 31 Julai 2005. Sejak ada blog nie, aku dah tak tulis lg dairi sec manual. yg penting2 jek aku tulis...

Sunday, August 17, 2008

Cari Buku 'Johor Mengabdikan Baktimu'

JOHOR MENGABADIKAN BAKTIMU

Aku skrg tgh berusaha menjejak buku bertajuk 'Johor Mengabadikan Bakti Mu' sbb salah seorang tokoh negeri johor dlm buku tu ialah datuk suamiku (atuk cikgu ramli) - Hj Mohd Diah Hj Abd Rahman. beliau adalah Tokoh Guru Peringkat Kebangsaan bagi tahun 1980 dan bergerak aktif sbg pengakap pd zamannya.

Senarai Tokoh Guru Malaysia
http://apps.emoe.gov.my/bs/hari_guru.htm
http://sklaloh.kelantan.edu.my/tokohguru.htm

Dato' Syed Esa bin Syed Alwee

Penglibatan Dato' Syed Esa dalam Pengakap
Pemimpin Pengakap yang terawal pula ialah Scout Master (SM) En. Abd Rahman bin Jaafar , Asst. S.M. Tn. Hj. Syed Esa bin Alwee , Asst. S.M. En. Abd Hamid binOmar , Asst. S.M. En. Said bin Mohd Tahir. Pada tahun 1928, tertubuhnya pula kumpulan Pengakap kedua iaitu bagi pelajar Melayu di Malay Training College Johor Bahru dan pada masa inilah bermulanya Pergerakan Pengakap Negeri Johor.

KETUA PESURUHJAYA PENGAKAP NEGARA

(1910 - 1948) FRANK C.SANDS (Pesuruhjaya Agong)
(1948 - 1957) E.M.F.PAYNE (Pesuruhjaya Agong)
(1957 - 1960) MOHAMAD YUSUF B.AHMAD
(1960 - 1963) ZAINAL ABIDIN B. ALI
(1963 - 1968) DATO' SYED ESA B. SYED ALWEE
(1969 - 1987) DATO' SYED HASHIM B. SYED ABDULLAH
(1987 - 1989) DATO' HJ.WAN PUTEH B. WAN MOHD.SAMAN
(1990 - ) DATO' SERI HJ.YANG RASHIDI B. MAASOM





Saturday, August 09, 2008

Menteri Pelajaran Datang Sekolah Aku 15 Ogos 2008

Macam-macam nak kena buat bila menteri yg nak dtg sekolah.
Katanya Dato, Hishamuddin Tun Husein Onn confirm dtg....
org PPD, org JPN turun sek aku..'masak' kami dibuatnya.
13 Ogos raptai. 15 Ogos dijangka datang.
Bayangkan dari jam 10 pagi sampai jam 3 petang aku membuat
backdrop pentas, kad jemputan dan buku program ni.
Lama aku tak mengadap komputer lama-lama.
last masa buat montaj pelancaran laman web sek.
Tetiba jerk bahu sakit sangat.
Sebenarnya Rosli dgn Fairdaus kena buat. tapi depa tak mahir photoshop.
tapi takpe lah...aku tolong member lagipun aku bhg buku program kena uat design latar gak. so, kad jemputan dgn backdrop pun dibuat sama design dgn buku program. seragam katanya.
tapi aku puashati coz hasilnya cantik dan dipersetujui oleh PPD n JPN.


Bawah ni Backdrop pentas.


Bawah nie kad jemputan bhg depan


Bawah nie kad jemputan bhg dalam


Bawah nie kulit Buku Program / Flyer


Bawah nie plak bhg dlm Buku Program/Flyer


Macam-macam nak kena buat bila menteri yg nak dtg sekolah. hari jumaat tu plak kena pakai baju purple. punyalah susah husband aku nak cari baju melayu warna purple. macamana pun dia nak jugak cari baju purple. mana kedai kat BP jual baju melayu yg dah siap!!!ish! ish!